3T-hanke kannustaa asumisen energiankäytön tehostamiseen

Huoli ilmastonmuutoksesta on meille kaikille yhteinen. Kamppailussa ilmastonmuutosta vastaan ovat energiansäästö ja energian tehokkaampi käyttö ensiarvoisen tärkeitä asioita.

Uudenmaan liitto, Kuuma-kunnat (Kerava, Tuusula, Mäntsälä, Järvenpää, Pornainen ja Nurmijärvi) sekä Hyvinkään ja Riihimäen kaupungit ovat käynnistäneet yhteisen energianeuvontahankkeen. Hankkeen tavoitteena on tarjota Kuuma-kuntien sekä Hyvinkään ja Riihimäen asukkaille konkreettista ja puolueetonta opastusta asumisen ja rakentamisen energiatehokkuuteen liittyen, kehittää kuluttajalähtöisesti alueen toimijoiden tekemää energianeuvontaa ja hyödyntää löydettyjä hyviä käytäntöjä Uudellamaalla. Hanke toteutetaan vuosien 2010–2011 aikana.

Hanke on osa TEM:n ja Sitran rahoittamaa kuluttajien energianeuvontakokonaisuutta 2010–2011. www.motiva.fi/kuluttajaneuvonta

Ajankohtaista ja mielenkiintoista

HUOM! 3t-hanke päättyy! 

3-hankkeen asukkaiden energianeuvonta päättyy näiltä osin vuoden 2011 lopulla. Uudenmaan liitossa käynnistetään vuoden 2012 alussa 3t-hankkeen pohjalta jatkohanke, missä pyritään pysyvien energianeuvontakonseptien koordinointiin, edistämiseen ja jalkauttamiseen koko Uudenmaan alueella. Asukkaiden ja rakentajien konkreettista energianeuvontaa jatketaan jollain tavalla myös osana uutta hanketta. Neuvontatavat ovat vielä auki. Niistä saa tietoa jatkossa joko näiltä sivuilta tai Uudenmaan liiton verkkosivuilta (www.uudenmaanliitto.fi).

Tietoa 3t-hankkeen aikana järjestetyistä energianeuvontailloista ja muista tapahtumista löydät sivulta Tapahtumat/menneet tapahtumat.

3T-hanke on tehnyt energianeuvonnan pilotointia viidessä Keski-Uusimaalaisessa perheessä. Perheiden sähkönkulutuksen rakennetta ja määrää on pyritty mm. havainnollistamaan Wattson-merkkisillä, reaaliaikaisilla sähkönkulutusmittareilla. Tietoa pilottiperheistä sekä tehdyistä toimista ja havainnoista löytyy energiapilotointisivuilta.

3t-hanke teetätti Keravan perheessä pilottiluonteisen lämpökamerakuvauksen. Linkistä löydät tietoa kuvauksesta. Lue myös kuvauksesta tehty Keski-Uusimaan artikkeli 20.11.2011.

Lue Keravan ja Nurmijärven perheiden havainnoista ja toimista 8.4.2011 Keski-Uusimaan, 13.4.2011 Vartti-lehden ja 13.7.2011 Nurmijärven Uutisten artikkeleista.

Lue Tuusulan perheen ilmalämpöpumpun asennuksesta 12.5.2011 Keski-Uusimaan artikkelista.

3T-hanke kartoitti yhdessä PRKK:n kanssa Järvenpään ja Nurmijärven perheiden talojen energiatehokkuutta ja mahdollisuuksia energiansäästöön. Järvenpään ja Nurmijärven katselmukset löytyvät linkeistä.

Lue myös, mitkä ovat olleet Hyvinkään, Nurmijärven ja Riihimäen rakennusvalvonnoissa toimivan energianeuvojan yleisimmät neuvontatapaukset vuoden 2011 alkupuolella.

 

  

 

Hyödyllisiä linkkejä

Olemme etsineet sinulle mielenkiintoisia ilmastonmuutokseen ja energiatehokkuuteen liittyviä sivustoja. Tässä muutama:

MOTIVA

Työ- ja elinkeinoministeriö/energiatehokkuus

CO2-raportti

ERA17 - energiaviisaan rakennetun ympäristön aika 2017

Uudistumassa olevat rakentamismääräyskokoelman osat

Rakentajan ekolaskuri

Lampputieto

Pääkaupunkiseudun ilmastoinfo

Energianeuvoja.fi 

Tee parannus

Pieniä tekoja

Hiilineutraalit kunnat (HINKU)

Lue lisää >

Tietopankki

Tietopankistamme löydät perustietoa ja vinkkejä asumisen energiatehokkuudesta sekä ilmastonmuutoksesta ja energiasta.